Kávé

A Pazarban a kezdetektől fogva nagy odafigyeléssel válogatjuk és készítjük kávéinkat. Specialty választékunkat a szekszárdi Lucky Cap micro roasteryben pörkölik, 100% arabica babból, kifejezetten nekünk, saját és vendégeink ízlése szerint.
Costa Rica, Etiópia és Brazília neves kávétermesztő vidékeiről, jellemzően 1500 méter feletti területekről, kisebb, gyakran családi vagy szövetkezeti farmokról érkeznek szemes kávéink, amiket frissen, közvetlenül a főzés előtt őrlünk. Csakúgy, mint klasszikus, olaszos kávénkat, amit a nagymúltú Morganti család római pörkölőjében készítenek, brazil, bio minősítésű kávébabból.

Folyamatosan keressük az újdonságokat, az elmúlt időszakban például több kávé is érkezett Bányai László saját, Costa Rica-i farmjáról, sőt, Coffee Shopunk polcain – így itt, a webshopunkban is – őrölt Bányai kávékat is találtok, vagány, alumínium dobozokba zárva.

A kávékészítéshez több jól bevált eszközt használunk – mutatunk közülük néhányat.

Így készítjük a kávéd

Kávézni sokféleképpen lehet, és az igazi fanatikusoknak, így nekünk is az jelenti az izgalmat, ha egy-egy kávét többféleképpen is el tud készíteni, más és más ízeket fedezve fel ugyanabban a feketében.

A hétköznapok során legtöbbet egy vagy kétkaros La Marzocco gépünket használjuk, de rendszeresen készítünk filterkávét is Hario V60-nal vagy Chemex-szel, ahogy cold brew is folyamatosan kerül a hűtőnkbe, köszönhetően a cold drip toronynak, ami kávézónk egyik ikonikus darabja.

Tea

Tea leveleinket, vagy ha úgy tetszik, szálas teáinkat a kezdetektől fogva a Teavolution lelkes és elhivatott csapatától szerezzük be. Választékukat ázsiai utazások, teatermelő vidékek felfedezése után, nagy érzékenységgel alakították ki. Nekik köszönhetően kóstolhatjátok Kína, Japán és Tajvan különleges teáit nálunk, a Pazarban is.

Teáinkat a csapat előírásait követve, precízen, megfelelő hőmérséketű vízzel és eszközökkel készítjük, hogy a kávékhoz hasonlóan a teák is örömforrást és gasztronómiai élményt nyújtsanak. Vörös-, zöld-, fehér- és oolong teát is találtok a választékunkban, a gyümölcsösebb ízeket kedvelőknek pedig rooibos, gyömbér-citromfű, gyógynövényes és klasszikus gyümölcsteát készítünk.

Ceremónia matchánkat feketeöves teázóinknak hoztuk – nyáron akár tonikkal, vagy tejjel, matcha latteként.
Go to top